הסיפור שלנו

מבשלת מלכה

 

הסיפור של מבשלת מלכה החל בשנת 2006, מתוך אהבה לטבע ורצון לקדם את תרבות הבירה בארץ.
אסף לביא, שהיה בעליהם של שני פאבים בתל אביב, עזב את העיר הגדולה ליישוב האקולוגי כליל, והחל לבשל בירה בכמויות קטנות במושב עמקה.
הבירות הראשונות שבישל אסף עברו סדרת טעימות אצל אנשי מקצוע מתחום הקולינריה. לאחר שגובשו המתכונים, העמיס אסף ארגזים של מלכה אדמונית, מלכה בהירה ומלכה כהה על הטנדר ועשה את דרכו לחלוקה בתל אביב.
בשנת 2008 התמקמה המבשלה בקיבוץ יחיעם, למרגלות המבצר, בתוך נוף גלילי מול הים.
מאז ועד היום מתמחה המבשלה בייצור בירות מסוג אייל בשיטה המסורתית ובכמויות קטנות.
תהליך הייצור מתחיל בשימוש בחומרי הגלם האיכותיים ביותר, ממשיך בבקרת איכות קפדנית, ואי התפשרות על רמת הבירה הסופית.
המים המשמשים לייצור הבירות מגיעים ממעיינות הגעתון הסמוכים לקיבוץ – והם פשוט טעימים.

הבירות של מלכה עוברות שתי תסיסות טבעיות:
האחת במיכלי התסיסה והשנייה בחביות ובבקבוקים עצמם. התסיסה השנייה מאפשרת את התפתחות טעמה של הבירה וצבירת מורכבותה עם הזמן.
כמו כן תסיסה זו יוצרת את הגיזוז העדין והטבעי של הבירה.

FacebookTwitterGoogle+Email